Sista rycket

Så, nu är det inte mycket kvar. All träning som kan göras ska redan vara gjord, alla förberedelser ska vara klara.

I torsdags körde jag ett sista pass i Kungsbacka simhall; uppvärmning tre hundringar, sen femhundra i lagom fart och sedan några snabba hundringar. Känslan var bra även om passet i helhet var lite kort. Viss panik över att jag inte kört några OW-pass men det är inte så mycket att göra åt.

Fredagen är första semesterdagen och den tillbringades i bil för att hämta upp dottern hos farmor. Planen är att åka från Lindesberg på söndag till Vansbro och på så sätt få få en ok resdag. På eftermiddagen testade jag dräkten för första gången i vatten… Blåsigt, vilket ledde till små vågor, och förmodligen högre vattentemperatur än man kan förvänta sig på söndag. Trots ok förutsättningar var det förvånande jobbigt! Jag kände mig som en nybörjare; omöjligt att hitta någon rytm, svårt att hålla kursen – andning rakt fram med huvudet ovan vattnet ser lätt ut på Youtube men är svårt i verkligheten – svårt med balansen, kanske på grund av det extra flytet iom dräkten, vilket leder till att jag kopplar på mer benspark för att kompensera. Sammantaget hade jag behövt mycket mera övning i dräkt, ja mycket mer träning överhuvudtaget.

Jag har mycket svårt att göra någon som helst bedömning av vilken tid jag kommer att få. På träning har jag inte simmat mer än en (1 !) km i sträck men känner att det inte är något större problem. Dessvärre är det en helt annan sak i våtdräkt. Å andra sidan läser man kommentarer om någon som tränat ett par tre gånger och sedan kommer in under timmen. Andra simmar bröst i lugnt tempo och klarar ändå timmen. Med andra ord; den som lever får se!

20130705-214329.jpg

En reaktion till “Sista rycket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s