One down, three to go

Så var det dags för sommarens stora begivenhet – i alla för i livet för den här bloggen – Vansbrosimmet!

Planen förmiddagen var att komma iväg kl nio för att ha gott om tid för eventuellt trafikkaos och annat. Min kära mor hade erbjudit sig att följa med som moraliskt stöd. Välbehövligt efter genrepet häromdagen. Efter panikinköp av vaselin och något energitätt var vi på väg någon minut efter nio.

Resan upp mot Dalarna gick bra och några mil innan Vansbro började skyltningarna. Vi blev anvisade parkeringsplatser och enligt informationen skulle det vara promenadavstånd till allt. När vi gick över den nya hängbron över Västerdalälven började det verkligen kännas att det var på riktigt, pirr i magen!

I startområdet var det massor av folk, tusentals bokstavligen. Av någon anledning tyckte alla dessa människor att det var en bra idé att simma tre kilometer just idag! Kö för att hämta ut startkuvert med mössa och annat, sedan en tur tillbaka därför att jag inte fått ut något klistermärke att märka min påse med.

Vi hade med oss smörgåsar och kaffe så jag försökte fylla på med energi. Köpte en Enervitgele, har ju haft mycket bra resultat med deras geler tidigare .
I och med att jag inte hade någon riktig koll på hur starten egentligen gick till, hur lång tid det tog att gå till startområdet eller vilka kläder man ska ha med sig i sitt ombyte gick jag till starten redan kl 12.45 (start kl 13.48). När jag närmade mig startområdet var det fullt med folk som bytte om på järnvägsspåret och satt överallt. När jag väl bytt om, smort mig med vaselin och lagt ombytespåsen på vagnen var det fortfarande gott om tid. Gott om tid som mest är en belastning om man står mitt i solen i en trång, varm dräkt med händerna kladdiga av vaselin.
Så äntligen var det dags för vår startgrupp och efter uppvärmning var det dags att först aktivera chipet och sedan starta tidtagningen genom att scanna det en andra gång. Jag kom ut i vattnet sent, tog tid på mig att sköljs glasögonen och sakta doppa mig. Mer om detta senare!

I och med att jag var långt bak lade jag mig långt ut i älven för att inte simma in i så många. Första tusen meterna gick väldigt bra med endast en dragning i framsida vänster underben. Däremot fick jag direkt krampkänning på baksidan av vänster lår när jag tvingades ta några brösttag.
Andra tusingen gick också fort och jag kände att jag kunde hålla på med detta hela dagen. Härlig känsla!
När banan vände upp i Västerdalälven vände detta. Det blev märkbart kallare och motströmmen kändes direkt. När strömmen ökade ville alls vara så nära bryggorna som möjligt så alla trängdes ihop, fler att simma om och fler att krocka med och sparkas av. När först 500-metersskylten och sedan 200-skylten dök upp på kanten var det bara att bita i och kämpa på! In under rampen där chipet skulle registreras en tredje gång och sedan var det över! På svajiga ben och lätt yr följde jag strömmen av människor mot ombytespåsarna och sedan varma duschar.
Vadan detta om glasögon och att sakta gå ner i vattnet? Jo, min tid i mål var 1.00.05! Jag har ju förvisso inte haft några direkta förhoppningar om tid, men det hade ju känts bra att komma under timmen. Min tid för mig lite att undra över dem dom angett att de simmat lugnt bröstsim och kommit in under timmen. De som simmade jämt med mig simmade mer än lugnt bröstsim… Inget att göra med min tid, bara att komma tillbaka en annan gång!

Efter mat från tältet, uthämtning av diplom och inköp av den obligatoriska t-shirten tog vi oss mot bilen och hemresan. Mor fick köra, det var trötta ögon på mig.

Sammanfattningsvis var detta en mycket trevlig dag som lämnade en mycket god eftersmak! Mina tvivel om mina förberedelser och förmågan att simma OW kom lite på skam.

Idag har det varit vilodag men imorgon är planen att börja köra med siktet inställt på Lidingöloppet!!

20130708-222259.jpg

20130708-222336.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s